Home Zakelijk Waarom shortlease zakelijk?

Waarom shortlease zakelijk?

0
Waarom shortlease zakelijk?

Op de radio en televisie zie en hoor je regelmatig reclames langskomen over het leasen van een auto. Vaak wordt er dan ook shortlease zakelijk benoemd. Maar waarom moet je nou kiezen voor een zakelijke shortlease en wat houdt het precies in? Zoals je misschien al wel uit de naam kunt afleiden is deze manier van leasen voornamelijk heel erg populair voor bedrijven. Wanneer je als bedrijf werknemers in dienst hebt kan het soms weleens voorkomen dat je de werknemers moet voorzien van vervoer. Omdat het anders wellicht niet mogelijk is om op werk te komen. Wat dan alleen vaak het geval is, is dat je niet zeker weet voor hoe lange tijd je de auto precies nodig zult hebben. En wanneer je dit niet weet heeft het vrij weinig zin om een leasecontract voor een jaar af te sluiten of zelfs een nieuwe auto te halen. Het is dan een stuk slimmer om te kiezen voor een shortlease zakelijk. 

Privé leasen

Het is voor bedrijven dus heel erg handig om te kiezen voor een shortlease zakelijk. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor short lease als privé gebruik. Vaak kiezen mensen voor een short lease als ze niet zeker weten voor hoe lang ze de auto nodig zullen hebben. Tegenwoordig kiezen heel erg veel jonge mensen ervoor om een auto te leasen in plaats van een auto te kopen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat het leasen van een auto vaak een stuk voordeliger is voor jonge mensen. Dit komt omdat je heel weinig kosten hoeft te betalen voor de auto. Natuurlijk moet je maandelijks het geld betalen voor de lease auto en je moet ook zelf de brandstof betalen. Maar verder heb je geen enkele kosten aan de auto. Wanneer er bijvoorbeeld een keer onderhoud nodig is aan de auto zal dit betaald worden door het leasebedrijf. 

Wat kost het?

De kosten voor het leasen van een auto kunnen heel erg uiteen lopen. De prijs die je maandelijks moet betalen is onder andere gebaseerd op de auto die je least. Zo betaal je voor de ene auto bijvoorbeeld maar driehonderd per maand terwijl je voor de andere auto bijna vijfhonderd euro per maand kwijt bent. Vaak heeft de prijs ook te maken met de verzekering die aan de auto verbonden is. Hoe duurder de auto is hoe meer je verzekerd bent met de auto. Voordat je gebruik gaat maken van een lease bedrijf kan het goed zijn om eerst verschillende lease bedrijven te vergelijken. Zo kom je uit bij het bedrijf dat het beste bij je past en die de best mogelijke opties te bieden heeft voor jou.