Home Zakelijk De voordelen van thuis werken

De voordelen van thuis werken

0
De voordelen van thuis werken

Thuiswerken. Niet iedereen is er even blij mee, omdat het niet in elke huishoudelijke situatie even makkelijk is om je hieraan aan te passen. Toch is het iets wat voorlopig niet meer weg zal gaan. Zelfs al voor de coronacrisis combineerden veel mensen thuis en op kantoor werken, bijvoorbeeld om bij de kinderen te zijn of om je werkgever reiskosten te besparen als je niet in de buurt woont van je werk. Vaak ging het dan om één dag per week, waarbij je misschien gelimiteerde mogelijkheden had. Zodra de coronacrisis in Nederland insloeg, werd er meteen gezegd: werk zoveel mogelijk thuis. Een dringend advies, maar het diende erg serieus genomen te worden.

Thuiswerken inrichten

Bedrijven gingen massaal aan de slag. Op zoek naar alternatieven voor communicatie. Het beveiligen van de digitale omgeving. Het voorzien in middelen om thuis je werk goed te kunnen doen. Het omzetten van systemen. Het was een hoop werk, maar vrijwel iedereen heeft inmiddels iets moois opgetuigd, waarmee iedereen veilig zijn of haar werk kon blijven doen op afstand. Al komt het einde van de coronacrisis misschien langzaam in zicht, is het thuiswerken niet makkelijk terug te draaien. Niet alleen is er enorm veel in geinvesteerd en zou het zonde zijn om dit weer weg te gooien, veel mensen zijn er ook aan gewend geraakt en willen er niet meer vanaf. Thuiswerken is een recht geworden: vaak is de optie om op kantoor te werken wel gebleven, maar als jij een risicogroep bent of je om een andere reden niet veilig voelt, kan een werkgever jou niet dwingen om toch naar kantoor te komen, als de overheid anders adviseert. En deze instelling is er een die blijven zal.

De voordelen van thuis werken

Gelukkig zijn er allerlei voordelen aan thuis werken. Zeker voor startende ondernemers is het heerlijk om je social media management of design lekker vanuit je eigen plek te kunnen doen, omdat je thuis misschien wel nog beter in een creatieve flow komt. Door programma's zoals Canva kun je gemakkelijk vanuit huis doen wat je altijd al deed – en misschien zelfs nog wel beter. Als je moeite hebt met deze nieuwe technologieën is een cursus Canva ook zo aangevraagd. Zo kunnen al jouw werknemers gewoon blijven doen wat ze doen. Ook een cursus Microsoft Teams kan handig zijn. Want al zijn meetings in persoon binnenkort wel eer mogelijk, het scheelt een hoop reistijd, en tijd is geld!