Home Wonen De tafel beschermen

De tafel beschermen

0
De tafel beschermen

Wanneer je een tafel gaat kopen, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt niet dat je nieuwe tafel vrij snel zal gaan beschadigen. Je kan er dan het beste voor kiezen om je tafel op de juiste manier te gaan beschermen. Op die manier voorkom je dat je een tafel opnieuw zal moeten laten schuren of de tafel opnieuw gelakt moet gaan worden.

De tafel beschermen met linnen

Een tafel kun je vrij eenvoudig beschermen door middel van gecoat tafellinnen. Gecoat tafellinnen is een tafelkleed waar plastic folie overheen is gedaan. Op die manier wordt het tafelkleed niet zo makkelijk vies. Je voorkomt op die manier dat de tafel vies wordt of zal beschadigen. Daarnaast is een gecoat tafellinnen erg makkelijk af te nemen. Je kunt het vrij eenvoudig schoonmaken met een doekje. De linnen zullen op maat gemaakt worden, waardoor hij perfect op je tafel zal passen. Zo voorkom je eventuele plekken waar de tafel wel kan beschadigen.

Je kan uiteraard ook kiezen voor een tafelkleed op maat. Een tafelkleed op maat is vrij eenvoudig te kopen en snel aan te brengen op de tafel. Voor jezelf is het handiger om het tafelkleed in een leuk printje te doen. Op die manier voorkom je dat je het tafelkleed op maat misschien niet mooi zal vinden. Gelukkig kun je het printje zelf uitkiezen en nagaan of het leuk zal staan in je woning.

Onderzetters aanschaffen? Lees deze alinea

Het kan zijn dat je liever niets op je tafel hebt. Misschien vind je de tafel daar veel te mooi voor. Het is dan altijd aan te raden om onderzetters te gebruiken. Vooral met hete pannen is dit een goed idee. Hete pannen kunnen anders voor kringen zorgen op je tafel. Dat is iets wat je absoluut niet wilt op je nieuwe tafel. Je kan er dan ook maar beter mee uit kijken.

Naast de pannen kun je beter ook voor kopjes en glazen een onderzetter gebruiken. Anders kunnen er kringen ontstaan door de hitte van een kopje. Bij glazen kan dit komen door het vocht wat een glas achter laat. Als je dit niet direct opruimt, is de kans aanwezig dat het in de tafel zal trekken. Dit zorgt ervoor dat de tafel op allerlei verschillende plekken kringen gaat krijgen. Hierdoor heb je de nieuwe tafel direct niet meer nieuw en niet meer naar jouw wens. Dat zal vervelend zijn.