Home Online Besparen op het verzenden van orders? Het kan!

Besparen op het verzenden van orders? Het kan!

0
Besparen op het verzenden van orders? Het kan!

Ben jij online een webshop begonnen of een andere onderneming waar consumenten producten van jou kunnen kopen? Dan ben je waarschijnlijk al snel tegen het feit aangelopen dat het verzenden van deze producten, de orders, best wat geld kan kosten. Uiteraard hoort dat erbij als je een eigen onderneming runt. Toch kunnen het verzenden van orders vaak stukken goedkoper dan dat je waarschijnlijk in eerste instantie zou denken. Een aantal tips nodig zodat je ook in dit gedeelte van je bedrijfsproces wat geld kan besparen? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

Kies de juiste vervoerder

In Nederland kan je kiezen voor een aantal vervoerders als het gaat om pakketten vervoeren. Zo kennen we uiteraard allemaal PostNL en DHL waarschijnlijk wel maar ook DPD en UPS zijn vervoersdiensten. Iedere vervoersdienst heeft zo zijn eigen opties en bijbehorende tarieven. Bij PostNL mag je er (bijna) altijd van uit gaan dat je kwaliteit ontvangt voor de dienst die je afneemt. Deze vervoerder werkt met track&trace codes waardoor niet alleen jij maar ook de ontvanger het pakketje kan volgen. Daarnaast bezorgen ze binnen 1 a 2 werkdagen. Voor deze diensten betaal je uiteraard wel iets meer en uiteraard ook voor de naam. Een goedkopere vervoerder is DHL. Deze leveren uiteraard ook kwaliteit maar in iets mindere mate. Iedere vervoerder heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Voor welke je kiest hangt af van wat je, je klanten wil aanbieden en wat je er zelf aan uit wilt geven. PostNL hoef dus niet perse jouw hoofdvervoerder te worden als je geld wilt besparen.

Verzend samen met andere (kleine) webshops

Nog een manier om geld te besparen is om je verzenden samen te verzenden met andere webshops. Hoe groter de order is voor een vervoersbedrijf, hoe minder kosten ze in rekening kunnen brengen. Op deze manier kun je dus behoorlijk wat geld besparen. Zeker als je pas net bent begonnen of een kleinschalige onderneming runt.

Pak je order slim in

Ook het slim inpakken van je order kan behoorlijk wat geld besparen. Hier kan je denken aan het verpakkingsmateriaal. Ook voor de dozen waarin je, je orders verzend betaal je. Verzend je, je orders in dozen die eigenlijk veel te groot zijn? Dan haal je er simpelweg niet het optimale uit. Zorg er daarom voor dat je orders de dozen zoveel mogelijk opvullen. Passende dozen kopen doe je tegenwoordig trouwens ook heel makkelijk online. Nog een manier om te besparen is door je verpakkingsmateriaal her te gebruiken. Gebruiken dozen die je retour hebt ontvangen gewoon opnieuw. Meestal vinden klanten dit helemaal niet erg, mits je het van tevoren even aangeeft uiteraard.